Vrba stapt op als Tsjechisch bondscoach en tekent bij Anzhi

Vrba stapt op als Tsjechisch bondscoach en tekent bij Anzhi

Negen dagen na de uitschakeling van Tsjechië in de eerste ronde van het EK in Frankrijk heeft bondscoach Pavel Vrba uiteindelijk beslist de handdoek in de ring te gooien. Hij gaat aan de slag bij de Russische club Anzhi Makhachkala. Dat meldt de Tsjechische voetbalbond vandaag. “We kunnen alleen maar de wens van de coach respecteren. Hij is toe aan een nieuwe ervaring”, aldus de Tsjechische bondsvoorzitter Miroslav Pelta, die een week geleden nog had verklaard dat Vrba ondanks de vroege uitschakeling toch mocht doorgaan als bondscoach.

De 52-jarige Vrba stond sinds januari 2014 aan het roer van de Tsjechische nationale ploeg. Daarvoor coachte hij Viktoria Plzen, de club met beperkte middelen die hij naar twee landstitels (2011 en 2013) leidde. Onder Vrba behaalde Tsjechië in 25 matchen 10 zeges, tegenover vijf gelijke spelen en 10 nederlagen.

Op het EK in Frankrijk eindigde Tsjechië met één punt op de laatste plaats in de sterke groep D, het slechtste resultaat ooit voor de Europese vicekampioen van 1996.

Anzhi Makhachkala eindigde het voorbije seizoen op de 13e plaats in de Russische eerste klasse. De club van Suleyman Kerimov verzekerde zich van een verlengd verblijf in de Russische Premier League door in de barrages Volgar Astrakhan te kloppen.

bron: Belga