Lotto-Soudal mikt op ritwinst in Tour met André Greipel

door
Belga
Leestijd 2 min.

Lotto-Soudal start zaterdag met vertrouwen in de 103e editie van de Tour de France. De Belgische WorldTour-formatie mikt op een ritzege met André Greipel en liefst zelfs meer. "Vorig jaar was een sprookje met vier overwinningen", beseft manager Marc Sergeant. "Een zege zou mooi zijn, meer is nog beter." "Dit is een logische selectie", herhaalde Sergeant nog eens op een persmoment van zijn team in de Tour, "we hebben een ploeg rond Greipel gebouwd en daarnaast zijn er een aantal ritten waar Tony Gallopin carte blanche krijgt, maar uiteraard mogen renners als Adam Hansen en Thomas De Gendt ook hun kans gaan. Zij zijn onze vrijbuiters."

"Het algemeen klassement is geen doel voor ons, net zoals het dat vorig jaar ook niet was. We kiezen voluit voor ritzeges. Het kost veel energie om een renner voor het algemeen klassement te beschermen, als je een andere strategie kiest, zeker met deze ploeg, heb je meer kans op succes."

Te beginnen al in de openingsrit waar André Greipel het geel kan pakken. "Twee jaar geleden hadden we het geel met Tony Gallopin", aldus Sergeant, "de kans die we nu krijgen, willen we ook grijpen, maar let op: die eerste rit zou wel eens verraderlijk kunnen zijn. We hebben die woensdag verkend, net zoals vorig jaar naar Neeltje Jans (waar Greipel na een chaotische rit won, red.) is er veel kans op waaiervorming, dus we zullen nog zien hoe het uitdraait. Hoe sneller je een zege pakt in de Tour, hoe gemakkelijker het daarna gaat. De sfeer is dan ontspannen, de stress valt dan weg."

bron: Belga