Immosector betaalt eetfestijn Geert Versnick

Immosector betaalt eetfestijn Geert Versnick

De Gentse Open Vld’er Geert Versnick heeft vorig jaar in oktober zijn jaarlijkse eetfestijn mee laten betalen door immobedrijven. Nochtans beslist hij als gedeputeerde mee over bouwvergunningen en verkavelingsaanvragen, schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen vandaag. Projectontwikkelaars zoals Matexi, Brummo en ­Immogra legden duizenden euro’s op tafel voor het event. Zij mochten zo een reeks mensen mee aan tafel laten schuiven en werden als sponsor in een speech vermeld.

Dit alles roept niet alleen vragen op over hoe wettelijk deze sponsoring van bedrijven is, maar ook deontologisch lijkt er heel wat fout te zitten. Geert Versnick is bij de provincie immers gedeputeerde voor Ruimtelijke Planning en beslist zo mee over verkavelingen. De liberaal was tot vorige week overigens bestuurder bij Optima Group, dat ook een vastgoeddochter heeft.

Volgens Versnick zelf is er deontologisch geen probleem. “Er zijn bedrijven die sponsoren, en als dat in alle transparantie gebeurt, heb ik daar geen enkel probleem mee.” Sommige partij­genoten denken daar echter anders over. “Als dit waar is, is er echt een probleem”, klinkt het.

bron: Belga