Aanslag Istanboel – 36 doden, aanwijzingen dat IS achter aanslag zit

Aanslag Istanboel - 36 doden
Aanslag Istanboel - 36 doden

Bij de driedubbele zelfmoordaanslag van dinsdagavond op de luchthaven Atatürk in het Turkse Istanboel zijn zesendertig mensen gedood. Dat zei de Turkse premier Yildirim, die Islamitische Staat ervan verdenkt achter de aanslagen te zitten. “Volgens de meest recente informatie zijn 36 mensen om het leven gekomen”, zei premier Binali Yildirim aan de pers op de plaats van de aanslagen. Daarnaast sprak hij van “veel gewonden”, zonder een precies aantal te noemen. De Turkse minister van Justitie had het eerder over 147 gewonden.
Yildirim voegde eraan toe dat “de aanwijzingen in de richting van Daesh (het Arabische acroniem van IS, red.) wijzen”. Over de identiteit of nationaliteit van de drie zelfmoordenaars zei hij niets, maar wel zouden ze met machinegeweren op passagiers hebben geschoten, alvorens zichzelf op te blazen.
Yildirim wist ook dat de aanvallers een taxi namen naar de luchthaven, die volgens hem geen tekortkomingen vertoont wat veiligheid betreft.
Tot slot meldde hij dat het luchtverkeer in de nacht van dinsdag op woensdag sinds 3 uur lokale tijd (2 uur Belgische tijd) was hervat.

Bron: Belga