Passagier gearresteerd na geforceerde selfie en sigaret

A Jet Airways flight takes off from Sardar Vallabhbhai Patel International Air Port in Ahmedabad on March 18, 2015. AFP PHOTO / Sam PANTHAKY / AFP PHOTO / SAM PANTHAKY

Elke steward of stewardess kan je ongetwijfeld bevestigen dat passagiers soms erg lastig kunnen zijn, maar een man op een vlucht van Jet Airways heeft het wel erg bont gemaakt. Toen het vliegtuig landde, werd de man meteen ingerekend door de politie. Dat meldt Times of India

De 29-jarige man misdroeg zich op een vlucht tussen Dammam in Saoedi-Arabië en Bombay in India. Kort nadat het vliegtuig was opgestegen, nam hij een stewardess bij de hand en vroeg hij haar voor een selfie. Ze weigerde, maar de man hield niet op met zijn opdringerig gedrag. Volgens haar getuigenis, bleef de passagier de stewardess nog een tijdje volgen. Vervolgens greep hij haar bij de schouder en forceerde hij zo een selfie samen.

Voor de stewardess was dat het sein om haar collega’s te verwittigen. Toen de opdringerige man hen zag aankomen, verborg hij zich in het toilet. Toen hij opnieuw naar buiten kwam, had hij een sigaret opgestoken. De crew nam zijn sigaretten en aansteker meteen in beslag en verwittigde de politie.

De ordediensten rekenden de man in toen het vliegtuig in India landde. De man wordt aangeklaagd wegens het overtreden van veiligheidsregels op het vliegtuig en inbreuken tegen het Indiase strafrecht, zoals het in gevaar brengen van anderen en de waardigheid van vrouwen te schenden. Aan de politie verklaarde hij dat de selfie maar “voor de lol” was.

Foto AFP / S. Panthaky