Procureur-generaal bij Hof van Cassatie overleden

Procureur-generaal bij Hof van Cassatie overleden

Patrick Duinslaeger (63), de procureur-generaal bij het Hof van Cassatie, is afgelopen nacht overleden. Dat meldt de krant De Tijd en het nieuws wordt bevestigd door advocaat-generaal Damien Vandermeersch, woordvoerder bij het parket-generaal van het hoogste hof. “Hij was al een hele tijd ziek maar zijn overlijden komt als een schok”, zegt de woordvoerder. “Het was een droom om hem als procureur-generaal te hebben, dit is een groot verlies.” Patrick Duinslaeger legde op 2 april 2014 de eed af als procureur-generaal bij het Hof van Cassatie en werd enkele weken later plechtig geïnstalleerd. De man leed al enige tijd aan kanker maar dat verhinderde hem er niet van zijn taken te blijven uitvoeren.

“Hij was steeds op post en bleef werken”, zegt advocaat-generaal Vandermeersch. “De laatste maanden was zijn gezondheidstoestand sterk achteruit gegaan maar dan nog bleef hij elke dag aan het werk en bleef hij strijdvaardig en optimistisch.”

Voor het parket-generaal bij het Hof van Cassatie is het overlijden van de procureur-generaal een groot verlies, aldus de woordvoerder. “Het was een droom hem als procureur-generaal te hebben. Hij was een zeer opmerkelijk man, discreet, hardwerkend. Hij liet zich nooit uit het lood slaan door problemen maar ging steeds op zoek naar oplossingen.”

bron: Belga