Antonio Conte heeft "een uitzonderlijk team"

door
Belga
Leestijd 2 min.

"Ik wist dat ik een uitzonderlijk team heb" reageerde de Italiaanse bondscoach Antonio Conte na de 2-0 zege tegen Spanje. "We hebben getoond dat Italië meer is dan alleen maar Catenaccio." "Na jaren van Spaanse dominantie, is dit onze revanche", verklaarde Giorgio Chiellini, auteur van de openingsgoal. "We hadden het eerder moeten afmaken. Een doelpuntje meer zou zeker verdiend geweest zijn. Nu werd het in het slotkwartier nog pompen of verzuipen en hadden we geluk dat we die geweldige doelman achter ons hebben staan. Spanje is een moeilijk te bespelen tegenstander, maar we hebben hen met onze kwaliteiten kunnen verslaan. We zijn heel hoog druk gaan zetten en zijn zelf in de aanval gegaan. We hebben enorm veel gelopen. We hebben de Europese kampioen verslagen, nu wacht ons een match tegen de wereldkampioen. Duitsland is titelfavoriet. Wij staan daar een stapje onder, maar we kunnen ook een mooi resultaat neerzetten."

"Beide teams hebben mooi voetbal gebracht", oordeelde Man van de Match Leonardo Bonucci. "De fans zullen ervan genoten hebben. Dit was een strijd tussen twee topteams. We hebben allemaal keihard gewerkt, van Buffon tot de spitsen, en verdienen de kwalificatie. Ook onze coach Antonio Conte is heel belangrijk. Ons team bestaat niet uit supertalenten, maar hij heeft er een hecht team met een duidelijke tactiek van gekneed. Conte is een maestro."

"We hebben niet ons gewone spel kunnen spelen. Italië was beter, dat is duidelijk", gaf de Spaanse bondscoach Vicente Del Bosque toe. Wat nu? In september beginnen de kwalificaties voor het WK. Daar moeten we ons zo goed mogelijk op voorbereiden. Of dat met mij als coach zal gebeuren, weet ik nog niet. Daar moet ik het nog met de voorzitter over hebben."

Dit is een grote teleurstelling. We kunnen ons er alleen maar bij neerleggen'", klonk het bij Andres Iniesta. "Zij waren efficiënter. We moeten het spel ondergaan. Onze tweede helft was beter. In de eerste hebben we ons te veel aan hun spel aangepast en daar werden we voor afgestraft."

bron: Belga