BK wielrennen – Greg Van Avermaet wil uitpakken in tweede etappe Tour

BK wielrennen - Greg Van Avermaet wil uitpakken in tweede etappe Tour

Greg Van Avermaet (BMC) zat zondag op het BK wielrennen op de weg gevangen in het ploegenspel. Zijn teamgenoot Philippe Gilbert reed immers op kop, waardoor de Waaslander met heel goede benen steevast moest inhouden. Uiteindelijk werd hij voor de derde keer op rijd derde op het BK. “Ik ben ontgoocheld met mijn derde plaats. Ik steek dat niet weg”, gaf Van Avermaet toe. “Langs de andere kant ben ik zeer tevreden dat Philippe Gilbert wel kampioen is. Ik heb door zijn uitval nooit mijn kans kunnen gaan. Had ik voor een andere ploeg gereden, dan was ik zeker naar de leiders gereden. Dat was nu niet het geval. Het was niet zo dat we afgesproken hadden dat wie eerst ging, kampioen mocht worden. Je kan dat nooit bepalen. Het koersverloop kan zeer snel veranderen.”
“Phil heeft het juiste moment gekozen en heeft het afgemaakt. Simpel. Wij hebben heel sterk gereden met de ploeg. Vergeet niet dat Loïc Vliegen en Dylan Teuns eveneens mee waren in de vroege vlucht, die al na twee ronden tot stand kwam. We wisten dat het vroeg ging scheuren, dus moesten wij vooraan zitten. Vier van de vijf BMC-renners waren mee. Lotto-Soudal had een sterke delegatie en ook Etixx-Quick Step was goed vertegenwoordigd. We hebben ons dus niet laten verrassen.”
“Mijn volgend doel is nu de Tour de France. Natuurlijk kijk ik uit naar de tweede etappe, waar ik veel kans maak op ritwinst en misschien wel de gele trui kan pakken. Maar dat is pas voor volgende zondag.”

bron: Belga