Yellow Tigers zijn zeker van behoud ondanks verlies tegen Brazilië

Yellow Tigers zijn zeker van behoud ondanks verlies tegen Brazilië

De Belgische volleyvrouwen behouden hun plaats in groep A van de World Grand Prix. De Yellow Tigers (FIVB 15) gingen zaterdag in het Turkse Ankara weliswaar met 3-1 onderuit tegen Brazilië (FIVB 3) maar kunnen in de stand niet meer worden ingehaald door hekkensluiter Duitsland (FIVB 11), dat eerder op de dag met 3-0 van China (FIVB 2) verloor.
Het team van coach Gert Vande Broek speelde tegen Brazilië, de olympisch kampioen, zijn achtste wedstrijd in de World Grand Prix. Gisteren/vrijdag boekte België een cruciale 3-1 zege tegen Turkije (FIVB 10).

De setstanden zaterdag waren 13-25, 25-19, 25-16 en 25-18. Zondag volgt in Ankara nog een laatste treffen met Italië (FIVB 8). De volleyvrouwen begonnen de World Grand Prix met drie nederlagen in het Russische Kaliningrad tegen Turkije (3-0), Rusland (FIVB 4, 3-0) en Nederland (FIVB 14, 3-1). Daarna verloren ze in het Chinese Macau van achtereenvolgens China (3-0), Brazilië (3-1) en Servië (FIVB 6, 3-2).

Gert Vande Broek zei vooraf dat hij het behoud wilde bewerkstelligen. Dit betekende dat de Tigers de twaalfde en laatste plaats moesten vermijden, wat dus is gelukt.

bron: Belga