Thema van de tiende Zinneke Parade in 2018 is ‘Illegal’

Het thema van de tiende Zinneke Parade, die plaatsvindt in 2018, wordt ‘Illegal’. Dat maakte de organisatie zaterdag bekend op een persconferentie. Het thema werd gekozen door het publiek. In totaal brachten 6.000 mensen hun stem uit. De mensen konden online of na de afgelopen Zinneke Parade in mei 2016 hun stem uitbrengen om het thema van de jubileumeditie te kiezen. Er kon gekozen worden uit vijf thema’s: Pauze, Horizon, Détour, Illegal en Autre. Het winnende thema ‘Illegal’ kan als een geladen woord gezien worden, maar de organisatie wil er geen stempel op plakken.
“Het mooie is dat het een politiek geladen woord kan zijn, maar dat moet het niet zijn. We willen net dat er dieper op ingegaan wordt en het niet oppervlakkig blijft. Binnen twee jaar zal de gedachte die bij je opkomt bij het horen van illégal helemaal anders zijn dan vandaag”, zegt Dis Huyghe, communicatieverantwoordelijke van de Zinneke Parade.
De exacte locatie en datum van de tiende editie zijn nog niet bekend. De groepen die mogen deelnemen aan de stoet, worden in september geselecteerd.
De Zinneke Parade vindt om de twee jaar plaats en vond voor het eerst plaats in 2000. De artistieke stoet trok dit jaar zo’n 50.000 toeschouwers naar de straten rond de voetgangerszone in Brussel. Het thema in 2016 was ‘Fragil’.

bron: Belga