Polen is na strafschoppen tegen Zwitserland eerste kwartfinalist

Polen heeft zich zaterdagnamiddag in Saint-Etienne als eerste voor de kwartfinales geplaatst. Het versloeg Zwitserland in een strafschoppenreeks met 4/5. Na verlengingen was het 1-1 gelijk. Polen was baas in de eerste helft. Jakub Blaszczykowski (39e) zette de 0-1 ruststand op het bord. Na de rust nam Zwitserland over, met een doelpunt van Xherdan Shaqiri in de 82e als beloning. Grzegorz Krychowiak trapte de beslissende strafschop binnen. Voor Zwitserland miste Granit Xhaka de tweede strafschop. Polen, derde op de WK's van 1974 en 1982, staat voor het eerst in de kwartfinales van een EK. Daarin ontmoet het donderdag 30 juni in Marseille Kroatië of Portugal, die zaterdagavond de degens kruisen in de achtste finales.