Wisselkantoren in Verenigd Koninkrijk krijgen veel volk over de vloer

De wisselkantoren in het Verenigd Koninkrijk hebben de voorbije dagen heel wat volk over de vloer gekregen. De Financial Times publiceert een foto van lange wachtrijen in Londen City, het financiële hart van de Britse hoofstad. Blijkbaar willen heel wat Britten in afwachting van de uitslag van het EU-referendum nog af van hun ponden, die ze inruilen voor euro’s of dollars. Analisten verwachten een scherpe daling van het pond sterling, mocht het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stappen. De eerste uitslagen van het referendum worden vannacht of morgenvroeg vroeg verwacht.

“Klanten moeten tot 40 minuten in de rij staan. De meesten willen hun Britse ponden nog snel inruilen voor vreemde valuta, in afwachting van de uitslag van het referendum”, zegt Rasaka Dissanayake van BestForeignExchange.com, dat elf wisselkantoren heeft in Londen. In de meeste gevallen gaat het om enkele honderden tot enkele duizenden pond.

Post Office Travel Money, dat ongeveer een kwart van de wisseltransacties in het Verenigd Koninkrijk beheert, zag woensdag alleen al meer dan een verdubbeling (+113 pct) van het aantal wissels van ponden naar euro’s of dollars. sinds begin deze maand gaat het om een stijging met 40 procent.

Het Britse pond is de voorbije dagen weer flink in waarde hersteld, waar ook van geprofiteerd wordt.

bron: Belga