Gewapende man in bioscoop Viernheim doodgeschoten

De gewapende man die rond 15.00 uur het vuur opende in een bioscoop in het Duitse Viernheim in de deelstaat Hessen is doodgeschoten door de politie. Dat verklaart Peter Beuth, minister van Binnenlandse Zaken van Hessen, in het regionale parlement. De gewapende man was gemaskerd en droeg een patroongordel om zijn schouder. Bij het betreden van de cinema zou de man vier schoten gelost hebben met een geweer met een lange loop, verklaart Peter Beuth. Het is nog niet duidelijk of het om een echt wapen gaat.

Bij de schietpartij zijn geen dodelijke slachtoffers gevallen. De man maakte volgens Beuth een verwarde indruk en verschanste zich na het lossen van de schoten in het bioscoopcomplex.

De politie en de Duitse speciale eenheden omsingelden daarop de bioscoop, waarna die laatste de man zou hebben doodgeschoten. Dat bevestigt Beuth. “Er is voorlopig geen informatie die er op wijst dat er gewonden zijn gevallen” voegde hij toe. Ook een woordvoerster van de politie meldt dat iedereen ongedeerd is gebleven.

bron: Belga