EK 2016 – Marc Wilmots en Erik Hamren loven afscheidnemende Ibrahimovic

EK 2016 - Marc Wilmots en Erik Hamren loven afscheidnemende Ibrahimovic

Marc Wilmots en Erik Hamren hebben na het EK-duel van woendag in Nice tussen de Rode Duivels en Zweden allebei met veel lof over Zlatan Ibrahimovic gesproken. De 34-jarige topspits had een dag voor de wedstrijd laten verstaan dat hij het na het EK voor bekeken houdt als Zweeds international en na de 0-1 nederlaag tegen de Belgen zit zijn interlandcarrière er nu op. Wilmots sprak kort na het laatste fluitsignaal even met ‘Ibracadabra’. “Zlatan is een groot persoon die stopt. Ik heb hem proficiat gewenst met zijn carrière en tegelijk ook succes gewenst met zijn toekomst. Hij heeft heel veel goede dingen gedaan voor het Zweeds voetbal. Ikzelf ben ook voetballer geweest en weet dat afscheid nemen moeilijk is”, aldus Wilmots.
Ook Erik Hamren stak zijn spits enkele pluimen op de hoed. “Zlatan is speciaal, Zlatan is uniek, Zweden zal geen nieuwe Zlatan vinden. We hadden op een andere einde gehoopt en wilden niet dat deze match zijn laatste zou worden”.
Naast Ibrahimovic houden overigens ook doelman Andreas Isaksson en middenvelder Kim Källström het voor bekeken als international. “Zij hebben alledrie gedurende lange tijd heel veel goede dingen gedaan voor de nationale ploeg”, aldus Hamren. “Ze zullen gemist worden.”

bron: Belga