Chelsea laat Charly Musonda Jr. nog een seizoen bij Betis rijpen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Chelsea leent Charly Musonda Junior volgend seizoen opnieuw uit aan de Spaanse eersteklasser Betis Sevilla. Dat maakte de club uit de Premier League bekend. De 19-jarige aanvallende middenvelder werd sinds eind januari al door Betis gehuurd van de 'Blues'. Hij trad aan in 16 wedstrijden voor de club die uiteindelijk op de 10e plaats eindigde in de Primera Division. De belofte-international maakte daarin indruk, ook komend seizoen hoopt Betis van de technische vaardigheden van Musonda te mogen genieten.

In 2012 werd hij op vijftienjarige leeftijd door Chelsea bij Anderlecht weggeplukt. Ook zijn broers Tika en Lamisha Musonda maakten de overstap van paars-wit naar de Britse hoofdstad, maar het was de Londenaars vooral om Charly Jr. te doen. Vader Charly Musonda, een gewezen speler van Anderlecht, zorgde ervoor dat zijn drie zoons de overstap naar Stamford Bridge konden maken. Chelsea deed uiteindelijk een serieuze financiële inspanning om de broers aan te werven.

In oktober 2013 mocht Charly Junior op zeventienjarige leeftijd zijn eerste profcontract ondertekenen bij Chelsea. De Belg met Zambiaanse roots had in zijn eerste jaar immers heel wat indruk gemaakt bij de U18. In maart van vorig jaar volgde een contractverlenging tot 2019. Charly Jr. won met de Chelsea-beloften onder meer de Youth League en de landstitel in Engeland, maar tot een doorbraak in het eerste elftal van de 'Blues' kwam het nadien niet.

Betis stelde met de Uruguayaan Gustavo Payet in mei een nieuwe coach aan. Hij volgde Juan Merino op.

bron: Belga