Brusselse KI verlengt aanhouding Abdoullah Courkzine met een maand

Brusselse KI verlengt aanhouding Abdoullah Courkzine met een maand

Abdoullah Courkzine, één van de verdachten in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling vandaag beslist, zo meldt het federaal parket. De Brusselse raadkamer had die aanhouding op 9 juni al met een maand verlengd maar Courkzine was daartegen in beroep gegaan. Ook Abid Aberkan en Ali Oulkadi waren in beroep gegaan tegen de beslissing van de raadkamer van 9 juni om hun aanhouding te verlengen maar de KI heeft de behandeling van hun dossiers uitgesteld naar respectievelijk 27 en 29 juni. Abid Aberkan (34) werd op 18 maart opgepakt in de Vierwindenstraat in Sint-Jans-Molenbeek, op hetzelfde moment als Salah Abdeslam en Amine Choukri. Hij zou Abdeslam en Choukri onderdak geboden hebben nadat ze gevlucht waren uit een safehouse in Vorst, waar de politie op 15 maart was binnengevallen.

Ali Oulkadi (31) werd opgepakt tijdens de politieoperaties op zondag 22 en maandag 23 november in Brussel en Luik. Hij zou Salah Abdeslam de zaterdag na de aanslagen in Laken opgepikt hebben, nadat hij er door Hamza Attou en Mohammed Amri was afgezet, en bracht Abdeslam naar Schaarbeek.

Courkzine (29) werd op 22 december opgepakt bij een huiszoeking in Brussel. Hij zou contact gehad hebben met Hasna Ait Boulahcen in de periode tussen de aanslagen in Parijs en de politieraid in Saint-Denis.

bron: Belga