Nederlandse Spoorwegen lanceren de leescoupé

Na de stiltecoupé is er op een intercitytrein van de Nederlandse Spoorwegen nu ook een leescoupé. Met de toevoeging van een ‘tapijt’ en ‘boekenplanken’ nodigt de wagon pendelaars uit om te lezen. 

De NS experimenteert al een tijdje met stiltecoupés, maar dat lijkt niet te lukken. De leescoupé vervangt nu in een intercitytrein de stiltecoupé, al is het volgens de Nederlandse spoorwegmaatschappij niet expliciet de bedoeling dat het er stil is.

“We vinden het leuk om verschillende manieren van inrichting te testen.We zullen af en toe dus ook reizigers vragen hun mening te geven over de coupé. Niet omdat we serieus overwegen alle coupés zo in te richten, maar omdat we willen weten wat het effect kan zijn over de reisbeleving”, aldus een NS-woordvoerder bij Metro Nederland. Pendelaars die dus niet willen lezen zijn ook welkom in de wagon.

De inkleding en de sfeer zijn niet het enige unieke aan de leescoupé. Daarnaast liggen er in principe altijd boeken op de tafeltjes. Op termijn is het de bedoeling dat er een lees- en ruilsysteem ontstaat.

[polldaddy poll=”9451609″]

Foto Twitter / @andrelensink