Australisch dorp snakt naar een kapper

De Australische outback is een ruige plek om te leven. Het land is er soms erg dor en de temperatuur durft er oplopen tot ver boven 30 graden Celsius. Ook wie goed gekapt door het leven wil gaan heeft het er blijkbaar niet gemakkelijk.

Andrew Martin, de burgemeester van Blackall in de Australische deelstaat Queensland, merkte onlangs op dat niemand in zijn stadje haar kan knippen. De man is zelf geen regelmatige klanten bij kapperszaken, dus het tekort ging lange tijd aan hem voorbij. Eenmaal het gebrek duidelijk werd voor de burgervader, besloot hij er wat aan te doen. Hij ontdekte immers dat de inwoners maar liefst 100 kilometer moeten rijden om de dichtstbijzijnde coiffeur te bezoeken.

Wowsers!! Not being a hairdresser attendee for some considerable amount of time I was totally unaware of the fact that…

Posted by Andrew Martin on Thursday, 16 June 2016

Via Facebook lanceerde hij een oproep aan hairstylisten om naar Blackall te verhuizen. De burgemeester belooft een goed klimaat, prima scholen, genoeg kwalitatieve huizen en fantastische mensen. Het duurde niet lang voordat openbare omroep ABC zijn oproep oppikte.

“Het is ongewoon dat een man met maar drie haren op zijn hoofd iets weet van kapperszaken, maar ik merkte onlangs dat er in Blackall geen friseurs zijn. Dat is toch buitengewoon. Het is een essentiële dienst en het verbaast met dat er geen kapper aanwezig is in onze gemeenschap”, aldus Martin aan ABC. “Het is een gouden kans om een zaak te starten in Blackall”, vervolgde de burgemeester. Blijkbaar is er veel belangstelling voor zijn oproep, maar zijn er nog geen concrete kandidaten.

Foto Pixabay