Race Witte Huis – Trump ontslaat campagneleider na slechte peilingen

Race Witte Huis - Trump ontslaat campagneleider na slechte peilingen

Een van de architecten van de Donald Trumps presidentiële campagne werd maandag ontslagen, na teleurstellende peilingen en toegenomen druk vanuit de Republikeinse partij. Het campagneteam van Trump kondigde aan dat de gecontesteerde campagneleider Corey Lewandowski “niet langer zal meewerken aan de campagne”, en bedankte hem voor zijn samenwerking.
Lewandowski’s vertrek is de tot nog toe belangrijkste verschuiving in de campagne van Donald Trump. De beslissing wordt gezien als een erkenning door Trump dat zijn campagne aan herziening toe is, op vier weken van de Republikeinse conventie in Cleveland en op vier maanden van de algemene verkiezingen.
De aankondiging van het ontslag van Lewandowski kwam er na een vergadering van Trumps vertrouwelingen, waaronder ook zijn kinderen, om de strategie te bespreken in het licht van de slechte peilingen en de negatieve publiciteit van de afgelopen weken. In de meest recente peilingen heeft de vermoedelijke Democratische presidentskandidate Hillary Clinton een voorsprong van tien procentpunten op Donald Trump.
Lewandowski was er voorstander van om Trump voornamelijk zichzelf te laten zijn tijdens zijn campagne. Maar sinds het vorige maand duidelijk werd dat de miljardair de waarschijnlijke Republikeinse presidentskandidaat is, krijgt hij steeds meer kritiek van partijleiders die hun twijfels hebben over zijn campagnestrategie.
Lewandowski ontkende dat het Trumps kinderen waren die aandrongen op zijn ontslag. Aan CNN zei hij “dankbaar” te zijn dat hij mocht samenwerken met de New Yorkse zakenman, en zijn kandidatuur te zullen blijven steunen.

bron: Belga