Heinz voor Australische rechtbank wegens kleutermaaltijden vol suiker

Heinz voor Australische rechtbank wegens kleutermaaltijden vol suiker

Voedingsreus Heinz wordt door de Australische consumentenautoriteit voor de rechtbank gesleept, omdat het bedrijf kleutermaaltijden als gezond verkoopt, terwijl ze boordevol suiker zitten. De actie van de Australian Competition and Consumer Commission (ACCC) is gericht tegen een snack die Heinz op de markt brengt als ‘Little Kids Shredz’, en waarbij het mikt op kleuters van 1 tot 3 jaar oud. Volgens de ACCC overtreedt het bedrijf met de snacks de Australische consumentenwetgeving, omdat het foutieve informatie verstrekt. Heinz verkoopt de producten als evenwichtige maaltijden met dezelfde voedingswaarde als verse groenten en fruit. Op de verpakking staat: “99% fruit en groenten”.

Maar, aldus de ACCC, de snacks bevatten meer dan 60 procent suiker. Dat is een veel hoger percentage suikers dan in vers fruit en groenten. Zo bevat een appel tien procent suikers. Het risico bestaat, aldus nog de Australische consumentenautoriteit, dat kleuters op die manier geen normale voorkeur voor de smaak van groenten en fruit ontwikkelen, maar een voorkeur voor gesuikerde smaken ontwikkelen.

Heinz zegt de etikettering van producten ernstig te nemen en zich voor de rechtbank te zullen verdedigen tegen de aantijgingen. De producten zijn intussen niet langer op de markt.

bron: Belga