Duitsland en Polen zonder tegendoelpunten naar achtste finales

Duitsland en Polen zonder tegendoelpunten naar achtste finales

Duitsland en Polen hebben zich op de slotspeeldag in groep C geplaatst voor de achtste finales van het EK voetbal in Frankrijk. Opvallend, beide teams incasseerden in de groepsfase geen enkel tegendoelpunt. Wereldkampioen Duitsland had in het Prinsenpark in Parijs geen moeite met EK-debutant Noord-Ierland (0-1). De Duitsers hadden genoeg aan een doelpunt van Mario Gomez op het halfuur.
In Marseille haalde Polen het onverdiend met dezelfde score (0-1) van het reeds uitgeschakelde Oekraïne. Invaller Jakub Blaszczykowski scoorde na 54 minuten tegen de gang van het spel in het enige doelpunt van de wedstrijd. Oekraïne kwam op deze eindronde geen enkele keer tot scoren.

In groep C eindigt de Mannschaft met zeven op negen op de eerste plaats, Polen stoot met evenveel punten maar een slechter doelpuntensaldo mee door naar de achtste finales. Noord-Ierland finisht met drie punten op de derde plaats, waardoor het wel nog een kans heeft om als een van de vier beste derdes door te stoten naar de laatste zestien. Het al eerder uitgeschakelde Oekraïne is puntenloos laatste.

In de achtste finales neemt groepswinnaar Duitsland het op 26 juni in Rijsel op tegen de nummer drie uit de groepen A, B en F. Polen opent op 25 juni in Saint-Etienne de debatten in de tweede ronde met een achtste finale tegen Zwitserland, de nummer twee uit groep A.

bron: Belga