René Weiler wil met Anderlecht de titel pakken

René Weiler wil met Anderlecht de titel pakken

RSC Anderlecht, de vicekampioen in de Jupiler Pro League, heeft zijn nieuwe trainer René Weiler voorgesteld op zijn trainingscomplex in Neerpede. De 42-jarige Zwitser tekende een contract voor twee seizoenen bij paars-wit. “We gaan er alles aan doen om na twee jaar zonder titel opnieuw landskampioen te worden”, verklapte Weiler zijn ambities. Weiler komt over van de Duitse tweedeklasser Nürnberg, waar hij op een haar na de promotie naar de Bundesliga misliep. De Zwitser verkoos een avontuur bij Anderlecht boven een nieuwe poging om Nürnberg opnieuw naar de hoogste voetbaldivisie in Duitsland te loodsen. “RSCA is een grote club met een rijke geschiedenis en een mooie traditie. Ik wilde de uitdaging aangaan. Ik ben dan ook heel tevreden dat we tot een akkoord zijn gekomen”, verklaarde Weiler zijn keuze. “Ik wil met Anderlecht offensief spelen en mijn spelers veel goals zien maken. Maar het belangrijkste is dat we wedstrijden winnen en punten pakken.”

Weiler leidde maandagnamiddag achter gesloten deuren zijn eerste training bij Anderlecht en maakte kennis met de spelers. “Ik ben nog niet helemaal ingewerkt, maar ik ken al mijn spelers. Nu kan ik op training observeren wie de beteren zijn. Ik ben maandag begonnen en heb tijd nodig om iets op te bouwen, maar ik heb er alle vertrouwen in”, zei Weiler, die Frans, Duits en Engels spreekt. “Een club als Anderlecht moet altijd winnen. We gaan er alles aan doen om na twee jaar zonder titel opnieuw landskampioen te worden, maar we zijn niet de enige. De concurrentie is groot en we zullen geen geschenken krijgen.”

Omwille van zijn enorme vechtlust voor de dug-out wordt hij in Duitsland vaak met Liverpool-coach Jürgen Klopp vergeleken. “Dat doet me plezier, maar ik wil vooral mijn eigen naam maken. Ik praat niet graag over mezelf. Ik ben een sympathieke levensgenieter, maar ook een harde werker”, besloot de kersverse T1 van Anderlecht.

bron: Belga