EK 2016 – Russische bondscoach wil niet doorgaan tot WK

EK 2016 - Russische bondscoach wil niet doorgaan tot WK

De Russische bondscoach Leonid Slutsky heeft na het EK-debacle geen zin om nog door te gaan tot het WK, dat in 2018 in eigen land plaatsvindt. “Iemand anders zal het WK moeten voorbereiden”, verklaarde de 45-jarige Rus maandag na de 3-0 nederlaag tegen Wales. “Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op mij. Na een toernooi als dit, moet iemand anders de leiding nemen.” “Ik wil de Russische fans mijn excuses aanbieden voor het voetbal dat we gebracht hebben. Zij die helemaal tot hier gekomen zijn, hadden zo’n schouwspel niet verdiend. Ik wil niet dat de spelers de schuld krijgen, het is mijn verantwoordelijkheid. We hebben tijd genoeg gehad om het toernooi voor te bereiden. Als dit dan het resultaat is, heb ik gefaald.”
Het was Gareth Bale die in de 67e minuut de 0-3 eindstand vastlegde. “Dit is geniaal”, reageerde de aanvaller van Real Madrid. “Wales speelde zijn beste wedstrijd sinds ik erbij ben. We wisten dat we dit in onze mars hadden, nu hebben we het ook kunnen tonen. We zijn heel gelukkig. We zijn groepswinnaar, wat wil je nog meer. Dit is een droom.”
In de 11e minuut had Man van de Match Aaron Ramsey de score geopend. “Scoren op een groot toernooi geeft een fantastisch gevoel, met dank voor de fantastische assist van Joe Allen. Hier staan we nu eindelijk. Dit is waar we zo hard voor gewerkt hebben. Ons doel was ons voor de achtste finales plaatsen. Dat we dat als groepswinnaar zouden doen, had niemand verwacht. We hebben onze supporters trots gemaakt, ik hoor ze nog zingen. Wie weet hoe ver we het nog kunnen schoppen. Vanaf nu is alles mogelijk.”

bron: Belga