Is minder werken de toekomst?

Cover_extraUit onderzoek van Securex blijkt dat deeltijdse werk­nemers op vlak van productiviteit weinig of niets verschillen van vol­tijdse werk­nemers.

In Zweden lopen verschillende experimenten waarbij de werknemers in plaats van acht uur maar zes uur per dag werken voor hetzelfde loon. Minder werken zou leiden tot een hogere productiviteit en gezondere werknemers.

In ons land werkt een kwart van de werknemers met een deeltijds statuut. Uit onderzoek van Securex bij 1.700 werknemers in België blijkt alvast dat er niets mis is met de productiviteit van deeltijdse werknemers. Integendeel zelfs, zegt Hermina Van Coillie, HR Research Expert van Securex: “De deeltijdse werknemers geven zelf aan dat ze hun werk goed doen, hun objectieven halen en goed presteren. Dat verraste ons wel omdat er zoveel vooroordelen bestaan rond deeltijdse arbeid. Werkgevers denken nogal snel dat die deeltijdse werknemers minder gemotiveerd zijn, minder betrokken ook, ze vinden hun werk niet belangrijk, noem maar op. Nu blijkt dat dit niet strookt met de resultaten van het onderzoek.”

Leidinggevende

Uit het onderzoek blijkt ook dat deeltijdse leidinggevenden net meer tevreden zijn met hun job dan voltijdse leidinggevenden (93% tegenover 81%). Ze voelen zich meer thuis in hun organisatie (82% tegenover 71%) en ze zouden, indien ze de keuze kregen, vaker opnieuw voor dezelfde job kiezen (80% tegenover 73%).

Hermina Van Coillie: “Onze resultaten ondersteunen de Zweedse experimenten naar minder werken. Ik geloof ook echt dat werknemers veel efficiënter worden als ze minder uren werken, want ze gaan dan minder tijd verliezen. We zijn nu eenmaal niet in staat acht uur per dag te werken. Onze hersenen kunnen dat niet aan. Wanneer iemand werkt, gaat die zijn minst productieve uren afgeven.”

De resultaten van het onderzoek hebben wel enkel betrekking op wie deeltijds minstens 50% werkt. Wie minder dan 50% werkt, doet het minder goed op de werkvloer. Die werknemers geven aan dat ze zich minder inzetten en ook minder hun doelstellingen te halen. Ze geven ook aan dat ze hun taken op het werk minder goed onder de knie hebben.