Chillen is officiële sport in Zuid-Korea

Dozens of citizens take part in Seoul's "space-out" competition in which participants are required to sit idly without talking, sleeping, eating, or using any electronic devices, at a riverside park in Seoul on May 22, 2016. The competition has gained popularity in South Korea since local artists organised the first edition in Seoul in 2014 as a satire of modern life dominated by social media and smartphones. / AFP PHOTO / JUNG YEON-JE

Als je bitch wil chillen, moet ze verhuizen naar Zuid-Korea. Daar is ‘niets doen’ officieel erkend als een sport. Er worden zelfs wedstrijden georganiseerd waar het verboden is om iets te doen.

Zetelplakkers en bedverslaafden, verenig u en spring op het vliegtuig naar Zuid-Korea. Jullie jaren van stiekeme training zal eindelijk zijn vruchten afwerpen, want wat jullie al lang wisten, maar waarvoor de rest wereld te druk bezig was om er bij stil te staan, is eindelijk geofficialiseerd: niets doen is ook een sport.

In Zuid-Korea erkend en eert al sinds 2014 de niets doener, de luilak, de relaxer. In het Oosterse land worden er zelfs Space out-competitie georganiseerd, waarbij deelnemers 90 minuten niets mogen doen. Hun hartslag wordt om het kwartier gecontroleerd om te verifiëren dat ze wel echt relaxed zijn. Als je naar de wc moet of wilt drinken, moet je een speciale kaart omhoog houden.

De Space Out competitie is een idee van Woopsyang. De beeldend kunstenares wil mensen bewust maken van de gevaren van een burn-out. “Ik voelde me altijd nutteloos als ik helemaal niets deed, daarom dacht ik we moeten er gewoon een groepsevent van maken,” zegt ze aan Vice.

 Foto AFP / J. Yeon-Je