Weerbericht – De zon komt eraan

Zondagmiddag is er een afwisseling van zon, vooral in het westen, en wolkenvelden, voornamelijk over het zuidoosten. Plaatselijk is een bui mogelijk. Er waait een zwakke wind uit west tot zuidwest. De maxima bedragen 15 graden in de Ardennen en 17 tot 20 graden in de andere regio’s. Zondagavond en -nacht is het eerst droog met enkele opklaringen. Later neemt de bewolking toe gevolgd door lichte regen over het westen van het land. De minima komen uit op 5 graden hoog in de Ardennen en 10 tot 13 graden elders.
Maandag is het vrijwel de hele dag zwaarbewolkt met regelmatig regen. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig uit zuid tot zuidwest, met maxima van 14 tot 18 graden.
Dinsdag is het eerst bewolkt met soms wat regen. Later verschijnen er opklaringen vanuit het westen bij ongeveer 20 graden. Woensdag en donderdag zijn er perioden met zon en met zowat 25 graden is het zomerswarm. Vooral donderdag neemt de kans toe op regen- of onweersbuien. Vrijdag wordt het minder warm met enkele regen- of onweersbuien. Zaterdag komt er meer ruimte voor zon en de buienkans wordt kleiner. Het kwik komt dan op zo’n 21 graden uit. Zondag blijft het op de meeste plaatsen droog met zonnige perioden.

bron: Belga