KBVB hoopt dat waarschuwing volstaat in disciplinaire procedure

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Belgische Voetbalbond hoopt dat de UEFA mild is en de KBVB geen effectieve straf oplegt naar aanleiding van de kleine ongeregeldheden in de tribunes met Belgische fans van zaterdag in het Stade de Bordeaux. Eerder op de dag maakte de Europese Voetbalbond bekend dat het een disciplinaire procedure tegen de KBVB was opgestart wegens incidenten met Belgische supporters tijdens de wedstrijd tegen Ierland (3-0). De UEFA vervolgt de Belgische bond omdat supporters tijdens de wedstrijd vuurwerk hebben afgestoken en met voorwerpen gegooid hebben. Er ligt momenteel nog geen datum vast waarop de Disciplinaire Commissie van de UEFA de zaak zal behandelen.

Concreet zou het gaan om enkele rookpotten (een gele en een rode) die aangestoken werden bij de eerste treffer van Romelu Lukaku, daarnaast werden er ook kartonnen doosjes op het veld gegooid.

De KBVB heeft zes dagen de tijd om te antwoorden en gaat de UEFA vragen om mild te zijn. Op dit EK hebben de Belgische supporters zich immers al bijzonder fair, sportief en voorbeeldig gedragen, de KBVB hoopt er dan ook met een waarschuwing van af te komen. Een geldboete behoort eveneens tot de mogelijkheden.

bron: Belga