Obama betuigt medeleven aan echtgenoot van Jo Cox

Obama betuigt medeleven aan echtgenoot van Jo Cox
Obama betuigt medeleven aan echtgenoot van Jo Cox

De Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag telefonisch zijn medeleven betuigd aan de echtgenoot van het Britse parlementslid Jo Cox, die volgens hem het slachtoffer was van een “afschuwelijke misdaad”, aldus het Witte Huis. “De wereld is een betere plek dankzij haar onbaatzuchtige werk ten dienste van anderen en er is geen rechtvaardiging mogelijk voor deze afschuwelijke misdaad, die haar familie, gemeenschap en land een echtgenoot, moeder en toegewijde politica hebben ontnomen”, zei president Obama.
De Amerikaanse president belde Brendan Cox vanuit het presidentiële vliegtuig, toen hij op weg was naar een natuurpark in het westen van de Verenigde Staten voor een familieweekend.
De 41-jarige Jo Cox, moeder van twee kinderen, werd donderdag vermoord op straat in het Noord-Engelse stadje Birstall, in haar kiesdistrict. Volgens de Britse tabloid The Sun werd Cox geraakt door drie kogels en zeven messteken. De veronderstelde dader, Tomas Mair, zou “Britain first” geroepen hebben tijdens de aanval.

Bron: Belga