Vijf verdachten werken mee met reconstructie aanslagen in Etterbeek

Vijf verdachten werken mee met reconstructie aanslagen in Etterbeek

Vijf verdachten van de aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem werken deze namiddag mee aan de reconstructie die plaatsvindt in de Kazernenlaan in Etterbeek. Dat heeft Belga uit verschillende bronnen vernomen. Het gaat om Osama Krayem, de broers Smaïl en Ibrahim Farisi, Ali El Haddad Asufi en Bilal El Makhoukhi. Voor Krayem en El Makhoukhi is de reconstructie al afgelopen, rond 18.00 uur was het de beurt aan de derde van de vijf verdachten. Volgens de aanwezige politie zal de reconstructie niet voor 20.00 uur afgelopen zijn. Het was in een appartement in de Kazernenlaan dat Khalid El Bakraoui en Osama Krayem zich schuilhielden en de rugzakken met explosieven voorbereidden die ze op 22 maart meenamen om de aanslag te plegen. El Bakraoui blies zichzelf op in het metrostation Maalbeek terwijl Osama Krayem terugkrabbelde en terugkeerde naar het appartement. Daar zou hij de explosieven, TATP, verdund hebben met water en vervolgens doorgespoeld hebben in het toilet.

Het appartement in de Kazernenlaan werd gehuurd door Smaïl Farisi en door hem en zijn broer Ibrahim grondig schoongemaakt in de dagen na de aanslag. Ook de man die vorige week donderdag onder aanhoudingsbevel werd geplaatst, Ali El Haddad Asufi, zou een link hebben met de flat. Hij zou geregeld gezien zijn op bewakingscamera’s aan de Kazernenlaan.

Wat Bilal El Makhoukhi aan het appartement linkt, is niet duidelijk, maar zijn aanwezigheid bij de reconstructie wijst er wel op dat de man ook betrokken zou geweest zijn bij de voorbereiding van de aanslagen. El Makhoukhi werd in 2015 nog veroordeeld tijdens het Sharia4Belgium-proces, omdat hij hand-en-spandiensten aan terroristische organisaties zou verleend hebben.

bron: Belga