Raadkamer verwijst 19-jarig meisje naar assisen voor moord op broertje

Raadkamer verwijst 19-jarig meisje naar assisen voor moord op broertje

Een 19-jarig meisje dat haar 4 jaar oude broertje om het leven zou gebracht hebben, zal zich voor het Brusselse assisenhof moeten verantwoorden. Dat heeft de Brusselse raadkamer vandaag beslist, zo meldt het Brusselse parket. Het gerecht vermoedt dat het meisje haar broertje ombracht omdat die verhinderde dat ze naar een afspraak met haar vriendje ging of omdat die haar relatie met dat vriendje aan hun ouders zou verklappen. Het meisje zelf ontkent elke betrokkenheid bij de dood van haar broertje. Het drama, dat vandaag aan het licht werd gebracht door de kranten Het Nieuwsblad en La Capitale, vond plaats op 1 juli 2015 in de ouderlijke woning in Sint-Agatha-Berchem. De jonge B.F. belde omstreeks 16.00 uur aan bij een buurvrouw en meldde dat haar broertje levenloos in de zetel lag. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse maar de jongen overleed ongeveer een uur later. Het gerecht vond dat overlijden verdacht en opende een onderzoek.

Daaruit bleek dat het lichaam van Soufiane letsels vertoonde die op wurging wezen. B.F. ontkende in alle toonaarden maar wijzigde haar verklaringen wel herhaaldelijk. Bovendien bleek dat het jongere broertje twee weken voordien al op het nippertje aan de dood was ontsnapt. Ook toen zou er sprake geweest zijn van een mogelijke wurging of verstikking.

De speurders achterhaalden ook dat B.F. al enkele maanden een geheime relatie met Mohammed D. De jonge geliefden zouden elkaar zien op de dag van de feiten maar B.F. moest op haar kleine broer passen. Het gerecht vermoedt dat de jongen gedood werd omdat hij die afspraak in de weg stond of de relatie dreigde te verklappen.

De kamer van inbeschuldigingstelling zal nu definitief moeten oordelen of het tot een assisenproces komt.

bron: Belga