Geblesseerde Niki Terpstra mist Nederlands kampioenschap

Geblesseerde Niki Terpstra mist Nederlands kampioenschap

Niki Terpstra kan volgende week zijn Nederlandse titel op de weg niet verdedigen. De 32-jarige renner van Etixx – Quick-Step heeft te veel last van een knieblessure, eerder deze week opgelopen tijdens een ongelukje voorafgaand aan de proloog van de Ster ZLM Toer in Goes. Terpstra stapte vandaag af tijdens de derde etappe van de Nederlandse rittenkoers. Onderzoek wees uit dat de linkerknieschijf beschadigd is. Terpstra moet daardoor twee weken rust nemen, maakte Etixx – Quick-Step vandaag bekend. “Ik kan niet in woorden uitdrukken hoe teleurgesteld ik ben”, zegt Terpstra, die vorig jaar in Emmen de Nederlandse titel veroverde. Hij veroverde de rood-wit-blauwe kampioenentrui ook al in 2010 en 2012.

“Het was een dom incident”, zei Terpstra over het moment dat hij zijn knie stootte aan de leuning in de teambus. “Zoiets gebeurt helaas soms. Ik ben teleurgesteld en gefrustreerd, want ik had goede benen en was klaar om mijn trui te verdedigen.”

Etixx – Quick-Step kan meteen ook een streep halen door de naam van Terpstra voor de Tour de France. De Nederlander stond op de voorlopige lijst, al had hij zelf al laten doorschemeren liever niet naar Frankrijk te gaan. Terpstra mikt vooral op het WK, dat in oktober in het Qatarese Doha plaatsvindt.

bron: Belga