’s Werelds duurste banden onder de hamer voor 530.000 euro

Een dure bolide is voor sommige luxebeesten blijkbaar niet genoeg. Zelfs de banden die eronder staan moeten voor één verzamelaar het neusje van de zalm zijn. De man in kwestie had er zelfs meer dan een half miljoen euro voor over.

Z Tyre, een bedrijf uit Dubai, mag het record voor ’s werelds duurste banden op zijn naam zetten. De bandenproducent fabriceerde een set en veilde die voor maar liefst 2,2 miljoen dirham (533.000 euro). Natuurlijk gaat het hier niet om eenvoudige rubberen omhulsels voor je wielen. Om deze exorbitante prijs te rechtvaardigen, werkte Z Tyre de banden af met hun logo in diamant en een geblokt motief in 24-karaat bladgoud.

De opbrengst van de vier banden gaat naar een goed doel, dat zich inzet om meer kinderen toegang te geven tot scholen. Het vorige record stond trouwens op naam Michelin. De banden die het Franse bedrijf produceerde voor één van ’s werelds duurste wagens kostten om en bij 9.000 euro voor een set. Die waarde heeft wel te maken met het hoogwaardige materiaal dat de Veyron vereist en niet met cosmetische toevoegingen.