Jongen geeft vuistslag aan controleur De Lijn in Gent

Jongen geeft vuistslag aan controleur De Lijn in Gent

Een 19-jarige jongen heeft maandagnamiddag een controleur van De Lijn een vuistslag in het gezicht gegeven nadat hij tegengehouden werd wegens zwartrijden. De jongeman werd gedagvaard in snelrecht, meldt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen. De feiten gebeurden rond 14.30 uur op een bus aan de Krommewal in Gent. “Een jongeman die de bus was opgestapt aan het Fratersplein werd kort nadien aan een controle onderworpen. Hij kon geen geldig vervoersbewijs voorleggen. Hij weigerde ook om zijn identiteitskaart te tonen. Toen hij aanstalten maakte om de bus te verlaten, werd hij tegengehouden door de controleur. De jongeman gaf hierop een vuistslag in het gezicht van de controleur”, meldt het parket.

Er ontstond daarna een schermutseling tussen de jongeman en de controleur, waardoor ze beiden op de grond van de bus terechtkwamen. De controleur raakte lichtgewond.

De verdachte werd onder bedwang gehouden tot de komst van de politie. De 19-jarige uit Lokeren werd gedagvaard in snelrecht en moet zich op 19 juli verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Gent voor het opzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen.

bron: Belga