Piqué verlost Spanje tegen Tsjechië

Titelverdediger Spanje heeft maandagnamiddag zijn openingswedstrijd in groep D op het EK in Frankrijk met het kleinste verschil gewonnen van Tsjechië (1-0). Verdediger Gerard Piqué scoorde drie minuten voor het einde van de reguliere speeltijd het enige doelpunt van de wedstrijd, op aangeven van zijn Barcelona-ploegmaat Andrés Iniesta. In het Stade Municipal in Toulouse waren het balbezit en de beste kansen voor La Roja, maar de troepen van bondscoach Vicente del Bosque faalden in de afwerking. Tsjechië dreigde ook even na de pauze. De wedstrijd leek op een scoreloos gelijkspel af te stevenen, daar besliste Piqué in de slotfase dus anders over.

In de openingswedstrijd in groep D haalde Kroatië het zondag met het kleinste verschil van Turkije. Draaischijf Luka Modric zorgde na 41 minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd. In de stand staan Kroatië en Spanje met drie punten aan de leiding, gevolgd door Tsjechië en Turkije (0).

De tweede speeldag in groep D wordt vrijdagavond afgewerkt. Tsjechië en Kroatië staan dan om 18u tegenover mekaar in Saint-Etienne, Spanje en Turkije knokken om 21u om de drie punten in Nice.