Yannick Carrasco wil zich bewijzen

Yannick Carrasco wil zich bewijzen

Yannick Carrasco wil zijn kwaliteiten tonen op het komende EK voetbal in Frankrijk. De eerste Belg die scoorde in een Champions League-finale is naar eigen zeggen 100% fit en klaar om zich te bewijzen in de Belgische EK-selectie. Carrasco speelde eind mei met Atletico Madrid nog de finale van de Champions League tegen stadsgenoot Real. Hij viel uitstekend in, scoorde de gelijkmaker maar verloor de finale uiteindelijk na strafschoppen. “Het deed deugd om als eerste Belg ooit te scoren in een Champions League-finale, maar ik ben er zeker van dat er nog landgenoten zullen volgen”, liet hij woensdag optekenen na de training van de Duivels. “Ik heb een goed eerste seizoen bij Atletico achter de rug en heb veel bijgeleerd. In Spanje speel ik op links – daar voel ik me beter – maar ook op rechts kan ik uit de voeten. Het is aan mij om mijn plaats te verdienen, de coach beslist en er is veel concurrentie.”

Carrasco, die de voorbije dagen wat last had van de kuit, is verlost van zijn fysieke kwaaltjes en klaar voor de strijd. “Als ploeg hoop ik dat we op dit EK zo ver mogelijk geraken, persoonlijk wil ik mijn kwaliteiten tonen, zoals bij Atletico. Ik weet wat ik kan en ik weet ook dat ik de ploeg iets kan bijbrengen.”

“Het is nog wat vroeg om over speelkansen of titularissen te praten”, oordeelde Marc Wilmots even later. “Yannick heeft een goed seizoen achter de rug, is dribbelsterk, zorgt voor diepgang en kan ook verdedigen. Hij is echter nog maar pas opnieuw bij de selectie en heeft nog niet vaak met de groep meegetraind. Omwille van zijn last aan zijn kuit hebben we hem vier dagen vrij gegeven, nu valt het af te wachten hoe hij de trainingen verteert. Hij is iemand die een verdediging pijn kan doen, net zoals Dries Mertens.”

bron: Belga