Evi Van Acker mist start op olympisch water van 2012

Evi Van Acker mist start op olympisch water van 2012

Evi Van Acker staat na drie regatta’s op de wereldbekermanche zeilen in het Engelse Weymouth pas op de vijftiende plaats in de Laser Radiaalklasse. De wedstrijd wordt afgewerkt op dezelfde locatie als die van de Olympische Spelen 2012, toen Van Acker brons won. Van Acker werd gediskwalificeerd in de eerste regatta en werd daarna derde en zeventiende. Met 20 punten (het minste resultaat valt weg) volgt ze op ruime afstand van de Chinese Lija Xu (3 ptn) en de Nederlandse Marit Bouwmeester (4 ptn), de gouden en zilver medaille van de Spelen 2012.

Emma Plasschaert staat voorlopig knap derde met 7 punten, na winst in de eerste regatta. Maité Carlier is tiende.

In de Laserklasse bij de mannen is Wannes Van Laer na drie regatta’s vierde. Hij won de derde proef van de dag. Sam Vandormael is twaalfde, William De Smet veertiende.

Levi en Max Slap bekleden na vier regatta’s in de 49er de twintigste plaats. Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers zijn 27e.

Evi Van Acker, Wannes Van Laer en het duo Lefebvre/Pelsmaekers behoren tot de Belgische delegatie die deelneemt aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5-21 augustus).

bron: Belga