Poll: zou jij betalen voor een privé-toilet op een festival?

20090702 - WERCHTER, BELGIUM: Illustration shows the toilets on the first day of the Rock Werchter 2009 music festival, Thursday 02 July 2009 in Werchter. BELGA PHOTO JORGE DIRKX

Met de zomer in aantocht gaat het festivalseizoen ook opnieuw van start. Menig muziekliefhebber kijkt er reikhalzend naar uit om met een lauw pintje in de hand naar zijn favoriete artiest te luisteren, maar toch moeten alle festivalgangers toegeven dat het muziekfeest gepaard gaat met één groot nadeel: de vieze toiletten. Gelukkig komt het Edit Festival in Haarlem met een oplossing op de proppen. 

Dit weekend vindt het Edit Festival plaats bij onze noorderburen. Om de sanitaire voorzieningen te verbeteren, verhuren ze privé-toiletten. Luxepoezen die zo’n private plekje zien zitten, moeten daar 25 euro voor neertellen.

“Zo heb je voor een klein bedrag je eigen kleine kamertje inclusief mandje met verfrissende spulletjes”, vertelt de woordvoerder de organisatie aan NH. Wat er precies in dat mandje zit, is nog geheim. “Natuurlijk zit er wc-papier en zeep in, maar de rest blijft een verrassing. Het bevat in ieder geval alles wat je nodig hebt op een festival.”

[polldaddy poll=”9441150″]

Foto Belga / J. Dirkx