Etende elite-agenten voorkomen overval op McDonald’s

De overval op een McDonald’s in de Franse gemeente Ecole-Valentine is voorkomen dankzij elite-agenten die aan het genieten waren van een hamburger.

Twee gewapende mannen vielen zondagavond fastfoodketen binnen. Een vuurde een waarschuwingsschot, waarna de andere lustig in de kassa’s begon te graaien. Wat ze op dat ogenblik nog niet doorhadden, was de aanwezigheid van elf agenten van de GIGN, de antiterreureenheid van de Franse Gendarmerie. Naast terreurbestrijding is de GIGN ook gespecialiseerd in interventies en gijzelnemingen.

De agenten hebben gewacht tot de overvallers het restaurant verlieten zodat de klanten en personeelsleden veilig waren. Daarna schoten de elf elitetroepen meteen in actie. Ze snelden de mannen achterna en riepen dat ze moesten stoppen. De overvallers weigerden, maar één van de twee werd als snel ingerekend nadat hij uitgleed op een trap. De andere crimineel werd gestopt met een schot in de buik.

De overvallers werden overgebracht naar het ziekenhuis. Binnenkort moeten ze voor de rechter verschijnen wegens een gewapende overval en het gebruik van geweld.

Foto AFP / B. Guay