België trekt met vijf judoka’s naar Rio

België trekt met vijf judoka's naar Rio

Vijf judoka’s zullen deel uitmaken van Team Belgium tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (5 tot 21 augustus). Dat bevestigt de Vlaamse judofederatie vandaag op zijn website. De vijf zijn Charline Van Snick (-48 kg), Jasper Lefevere (-66 kg), Dirk Van Tichelt (-73 kg), Joachim Bottieau (-81 kg) en Toma Nikiforov (-100 kg).

Van Snick (brons in Londen 2012), Van Tichelt, Bottieau en Nikiforov dwongen met hun prestaties in de afgelopen twee jaar op het internationale circuit een rechtstreekse selectie af op de olympische rankinglijst. Die werd eind mei na afloop van de Masters in het Mexicaanse Guadalajara definitief afgesloten.

Via de continentale quota waren er per categorie per continent nog twee bijkomende tickets voor Rio 2016 te bemachtigen met een maximum van één per land over alle categorieën heen. Dit felbegeerde ticket kon Jasper Lefevere bemachtigen.

Ilse Heylen viel ondanks haar hoog aantal punten in de -52 op de valreep net uit de boot en grijpt zo naast een vierde opeenvolgende deelname. Heylen, in 2004 in Athene goed voor brons, kondigde vorige maand aan dat ze een punt achter haar carrière zou zetten als ze niet naar Rio mag.

bron: Belga