World Cup of Darts – Broers Huybrechts verrassen Schotland, maar niet Nederland

World Cup of Darts - Broers Huybrechts verrassen Schotland

Kim en Ronny Huybrechs hebben het zondag in het Duitse Frankfurt tot de halve finales van de World Cup of Darts geschopt. Daarin bleken de Nederlanders Michael van Gerwen (PDC-1) en Raymond van Barneveld (PDC-11) te sterk. Kim Huybrechts (PDC-13) verloor met 4-2 van Van Barneneveld, Ronny Huybrechts met 4-1 van Van Gerwen. In de kwartfinales hadden de Antwerpse broers voor een grote verrassing gezorgd door Schotland uit te schakelen. Nadat Kim Huybrechts met 4-2 won van wereldkampioen Gary Anderson (PDC-2) en Ronny Huybrechts met 4-1 verloor van Robert Thornton (PDC-7), wonnen de broers het dubbelspel met 4-2.
De Engelsen Phil Taylor (PDC-3) en Adrian Lewis (PDC-4) verlengden hun titel door Van Gerwen en Van Barneveld in de finale met 3-2 te verslaan. Taylor versloeg Van Gerwen met 4-3 en Van Barneveld met 4-1. Van Barneveld won met 4-3 van Lewis en leidde het Nederlandse duo ook naar winst in het dubbelspel. In de beslissende vijfde partij nam Lewis met 4-1 de maat van Van Gerwen, die de hele avond niet op zijn beste niveau acteerde. Meteen na die beslissende partij kregen Van Gerwen en Lewis het verbaal met elkaar aan de stok op het podium.
Drie jaar terug moesten de broers Huybrechts bij hun eerste optreden pas in de finale hun meerdere erkennen in Taylor en Lewis. In 2014 werden ze in de kwartfinales uitgeschakeld door Van Gerwen en Van Barneveld. Vorig jaar versperden Taylor en Lewis hen de weg naar de finale.

.

bron: Belga