Van Steenbrugge wenst AA Gent alle succes toe met hun klacht

Van Steenbrugge wenst AA Gent alle succes toe met hun klacht

Advocaat Walter Van Steenbrugge is niet onder de indruk van de klacht die voetbalclub AA Gent tegen hem wil indienen. “Ik wens hen alle succes toe!” Aanleiding is een discussie rond vermeende financiële doping bij de bouw van de Ghelamco-Arena, het stadion van AA Gent, en het Eurostadion in Brussel. Door de uitlatingen van Van Steenbrugge, die klacht indiende bij de Europese Commissie, zegt AA Gent schade te hebben geleden. “Zijn uitlatingen zijn onjuist, maar waren voor meer dan 90 pct te controleren via publieke info en de andere stukken zijn opvraagbaar via openbaarheid van bestuur. We gaan Walter Van Steenbrugge dan ook dagvaarden voor het verspreiden van verkeerde info”, aldus AA Gent-voorzitter Ivan De Witte.

Maar Van Steenbrugge is niet onder de indruk. “Ik wens hen alle succes toe! Maar wat ik de laatste dagen lees en hoor, onder meer de uitlatingen van voorzitter De Witte en burgemeester Termont, is dat zij de man spelen. In het voetbal heb ik graag dat ze de bal spelen. Ik heb ondertussen nog altijd geen enkel formeel, inhoudelijk argument gezien. Ik ben ook niet over een nacht ijs gegaan. Ik heb alles eerst grondig onderzocht, maar als ik verkeerd ben, ben ik bereid om te luisteren.”

De klacht werd volgens Van Steenbrugge inmiddels ingediend en ontvankelijk verklaard. Hij deed dat namens de vzw Bruges Stropkes. Maar volgens De Witte heeft die vzw pas sinds 2 juni een ondernemingsnummer, dus van na de uitlatingen in de pers. Maar ook dat argument is volgens Van Steenbrugge van geen tel. “Dat was al lang een feitelijke vereniging. Om een en ander te officialiseren naar aanleiding van de klacht, is dat omgevormd naar een vzw.”

Volgende week vrijdag van 8.30uur tot 12uur nodigt Ivan De Witte nodigt iedereen die de documenten wil inzien in het stadion. “Transparanter kan het niet”, aldus De Witte Van Steenbrugge is blij. “Ik ben ten zeerste benieuwd!”

bron: Belga