Scooore League - Aalstar brengt met 84-66 zege tegen Oostende stand in evenwicht in finale play-offs

Aalstar heeft vrijdag met een 84-66 zege tegen Oostende de stand in evenwicht gebracht in de finale van de play-offs in de Scooore League. Woensdag had Oostende in eigen zaal met 77-65 gewonnen. De derde partij van de best of five wordt zondag in Oostende gespeeld, de vierde volgende week woensdag in Aalst. Als er een vijfde wedstrijd nodig is, vindt die zaterdag 11 juni in Oostende plaats. Bij de rust had Oostende de schade tot twee puntjes beperkt: 30-28. Zowel het eerste (13-12), als het tweede (17-16) kwart waren nipt voor de thuisploeg. Die maakte het verschil in het derde kwart (30-21) en diepte in het vierde kwart (24-17) de voorsprong nog uit. Kyan Anderson was met 24 punten de topscorer van de partij. Iona Tofi (14 punten, 10 rebounds) en Abe Lodwick (12 punten) hadden eveneens een belangrijk aandeel in de overwinning. Voor Oostende was Rasko Ratic met 17 punten het best bij schot.

Oostende jaagt een zeventiende landstitel na, de vijfde op rij. Aalst kroonde zich nog nooit tot Belgisch kampioen.