School De Leerexpert in Deurne krijgt drie Rode Duivels op bezoek

School De Leerexpert in Deurne krijgt drie Rode Duivels op bezoek

Mousa Dembélé, Romelu Lukaku en Thomas Vermaelen hebben vanochtend in Deurne in volle EK-voorbereiding tijd gemaakt voor een bezoek aan De Leerexpert, een school voor buitengewoon onderwijs. De uitstap kaderde in de Ketnet-wedstrijd “Duivelse +scholen”, waarbij per provincie één school werd uitgekozen die zich de voorbije maanden inzette voor een sociaal project in de eigen buurt. De drie Rode Duivels gaven er een korte baltraining en gingen er met de enthousiaste leerlingengroep op de foto. De Leerexpert werd tot “Duivelse +school” van de provincie Antwerpen gekroond omdat de leerlingen verschillende klusjes voor omwonenden hadden opgeknapt, zoals onkruid wieden en het gras afrijden. Ze kregen als beloning drie “Antwerpse” Duivels op bezoek die geselecteerd zijn voor het EK in Frankrijk. De kinderen ontvingen hen in rood-geel-zwarte outfits en met een opzwepende dansact.

“Het enthousiasme van de jeugd werkt heel aanstekelijk en het is een leuke afwisseling tussen de trainingen”, aldus Lukaku. “Wij zijn volgens mij een van de enige nationale ploegen die dit soort projecten doen, maar ik vind het niet meer dan normaal. Het versterkt de band met de fans en we laten zien dat we toch ook maar gewone mensen van vlees en bloed zijn.”

Na een korte demonstratie met trucjes en dribbels hielden Dembélé, Lukaku en Vermaelen nog een signeersessie en gingen ze met de kinderen op de foto. Daarna moesten ze weer vertrekken richting training. Ook in onder meer Gent, Brussel, Tielt en Hechtel-Eksel kwamen vanmorgen enkele Duivels langs.

bron: Belga