Zo eet je nooit meer te veel

Een zak chips is voor je het weet helemaal leeg en in geen tijd heb je een tweede portie van je lievelingseten naar binnen gewerkt. Als je even later op de weegschaal staat, heb je daar meteen spijt van. Geen nood, de man achter de blog ‘ChillPill’ heeft een simpele tip verklapt om nooit meer te veel te eten.

Volgens Brandon Nguyen kan je dat voorkomen door met je niet-dominante hand te tafelen. Als je rechtshandig bent, moet je dus met je linkerhand eten en andersom. Zo consumeer je trager en ook minder, omdat het signaal dat je genoeg gegeten hebt de tijd heeft om je hersenen te bereiken.

Het trucje is natuurlijk een beetje vermoeiend omdat je ‘verkeerde’ hand niet getraind is voor zulke fijne motoriek. Hij adviseert daarom om te beginnen peuzelen met die hand, omdat we bij aanvang van onze maaltijd het meeste naar binnen werken. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om de methode vooral bij ongezonde versnaperingen te hanteren.

Ook psychotherapeute Susan Hepburn, die zich in gewichtsverlies gespecialiseerd heeft, is het met hem eens. Volgens haar zou je voedselinname zo met maar liefst 30% verminderen.

Foto Flickr / J. Rappeneker