Robbie Keane geraakt speelklaar voor duel met Rode Duivels

Robbie Keane geraakt speelklaar voor duel met Rode Duivels

Goed nieuws voor de Ierse bondscoach Martin O’Neill. Kapitein Robbie Keane geraakt zeker speelklaar voor de tweede poulewedstrijd op het EK tegen België (18 juni). Dat liet de 35-jarige aanvaller zelf in een filmpje op de website van de Ierse voetbalbond weten. Keane was op de sukkel met een kuitblessure en miste dinsdag in Cork nog de vriendschappelijke partij tegen Wit-Rusland (1-2 nederlaag). “Mijn blessure is niet zo erg als ik initieel dacht”, verklaarde de veteraan, die bij Los Angeles Galaxy speelt. “Er bestaat zelfs een kans dat ik speelklaar geraak voor de eerste match tegen Zweden (13 juni), maar het is nu nog te vroeg om daarover zekerheid te hebben. Voor de tweede partij, tegen België, ben ik sowieso inzetbaar.”

“Een blessure hebben, is nooit fijn, en zeker niet vlak voor de start van een groot toernooi”, gaf de Ierse recordinternational (143 caps, 67 doelpunten) toe. “Maar gelukkig viel het al bij al mee, het had erger kunnen uitdraaien.”

Ierland speelt op het EK in Frankrijk in groep E tegen Zweden (13 juni), België (18 juni) en Italië (22 juni). “Ons sterke punt is de teamgeest”, blikt Keane vooruit op het toernooi. “Spelers, coaches en staf vormen een grote groep. En er zijn natuurlijk ook onze geweldige supporters die ons altijd steunen.”

bron: Belga