Starbucks verkoopt koffie uit de tap

Koude koffie met prik en een schuimlaag: het klinkt misschien niet watertandend lekker, maar is wel de laatste trend in 'hipsterland'. Nu ook Starbucks op de kar springt, lijkt het zwarte goud uit de tap echt door te breken bij het grote publiek. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Iced coffee is al jaren het uithangbord van Starbucks en nu de verkoop ervan de hoogte in schiet, komt de Amerikaanse keten met een nieuw verkoelend drankje op de proppen. De hype wordt ook wel nitro cold brew genoemd en is eigenlijk niets meer dan koffie met koolzuur. "Omdat de koffie getapt wordt, ziet het er bijna uit als Guinness", vertelt CEO Howard Schultz aan CNN.

In Seattle wordt de koffie al enkele maanden verkocht. Omdat het drankje daar als zoete broodjes over de toog ging, wordt nitro cold brew coffee deze zomer geïntroduceerd in 500 Amerikaanse filialen, onder meer in New York, Chicago, Boston, Los Angeles, San Francisco en Portland. Of en wanneer de nitro cold brew naar België komt, is nog niet geweten.

Tuesday, the struggle is real. We suggest the Vanilla Sweet Cream #ColdBrew @Starbucks ? #coffee #IsItTheWeekendYet pic.twitter.com/wHOfxZYGCY

— Lower Bricktown (@LowerBricktown) 31 mei 2016

Foto Twitter / Brandchannel