Brits leger gebruikt Bollywoodmuziek tegen IS

De Britse special forces hebben Bollywoodmuziek ingezet in hun strijd tegen IS, tot grote ergernis van de terreurorganisatie. Het genre is afkomstig uit Indië, maar is ook populair bij Moslims in Pakistan en Afghanistan.

IS is echter niet zo’n fan van het ‘ketterse’ muziekgenre. Een Pakistaanse officier bij de Britse special forces speelde hier handig op in en weet met zijn Bollywoodklassiekers de communicatie binnen IS grondig te verstoren.

Het Britse team strijdt momenteel in de Libische stad Sirte, dat bezet is door IS. De Pakistaan vond er niet beter op om twee wagens met luidsprekers op het dak achter te laten nabij een checkpoint. Bij zonsopgang begon de muziek door de boxen te schallen en de geënerveerde IS-strijders kwamen meteen in actie en schakelden de muziek uit.

De operatie werd grondig gevolgd door de Britse troepen, die zo ook veel informatie van de IS-strijders konden afleiden. “Het is een soort van passieve strategie die goed werkt omdat ze ons toelaat om te meten hoe sterk de IS-strijders staan in de regio”, zei een anonieme militair aan The Mirror.

Foto wikipedia