Stuntman vliegt als menselijke pijl over Chinese Muur

This picture taken on October 18, 2015 shows a participant jumping off a platform for a wingsuit flight from Tianmen Mountain in Zhangjiajie, central China's Hunan province. Some 16 participants from 12 countries are taking part in the extreme sport event. CHINA OUT AFP PHOTO / AFP PHOTO / STR

Stuntman Jeb Corliss is erin geslaagd om als ‘menselijke pijl’ met een wingsuit een doelwit vlak boven de Chinese Muur te raken. Hij deed dat met een snelheid van 200 km/u.

Een wingsuit is een pak dat skydivers dragen om langer in de lucht te blijven. Met zo’n pak steven je echter nog steeds met een duizelingwekkende snelheid op de aarde af. Het is dan ook gekkenwerk om op het juiste moment op de juiste hoogte te vliegen. Zo dicht bij de grond is het zelfs levensgevaarlijk, zoals Jeb ook al mocht ervaren. De Amerikaanse stuntman staat erom bekend steeds weer grenzen te verleggen met zijn wingsuit. Eerder slaagde hij er al in om een ballon die vlak boven de grond gespannen was, te raken.

Het doelwit dat de ‘Human Arrow’ moest raken, was zo’n twee meter op één meter groot. De roos was niet groter dan een appel. Corliss sprong op een hoogte van 2 kilometer uit een helikopter en wist -rekening houdend met de wind en zijn valsnelheid- het doelwit te raken. In afwachting van een afgewerkte video bereikten onderstaande ruwe beelden het internet al.

 

https://www.youtube.com/watch?v=BtkIF-ABpNM