Emily Blunt speelt hoofdrol in opvolger ‘Mary Poppins’

Eind 2018, op kerstdag nota bene, komt de opvolger van de Disney-klassieker ‘Mary Poppins’ uit. Emily Blunt speelt nanny Mary, de rol waarmee Julie Andrews in 1964 wereldberoemd werd.

‘Mary Poppins Returns’ zal zich afspelen in het Londen van de jaren 30. Jane en Michael Banks, de kinderen uit de eerste film, zijn nu volwassen. Samen met de drie kinderen van Michael krijgen ze bezoek van Mary, die door een moeilijke periode gaat.

Lin-Manuel Miranda kruipt in de huid van ‘Jack the lamplighter’, een nieuw personage. Rob Marshall, gespecialiseerd in filmadaptaties van Broadway musicals, zal de regie in goede banen leiden. Marc Shaiman en Scott Wittman krijgen de zware opdracht om muziek voor de opvolger van de filmklassier te schrijven. Supercalifragilisticexpialidocious!

“Ik voel me vereerd om voor Disney een vervolg op ‘Mary Poppins’ te mogen maken. De iconische film betekent zoveel voor mij en ik kijk ernaar uit om een nieuw publiek te laten kennismaken met Marry”, zegt Marshall in een persbericht.

Mary Poppins verscheen voor het eerst in 1934 in een boek van P.L. Travers. De auteur schreef daarna nog zeven verhalen over de avonturen van de magische kinderjuf.

Foto Belga / F.J. Brown