NMBS: “Ook morgen nog verstoord treinverkeer”

NMBS: "Ook morgen nog verstoord treinverkeer"

Spoorwegmaatschappij NMBS verwacht dat het treinverkeer ook woensdag nog verstoord zal zijn door stakingsacties. Vanochtend raakte bekend dat de socialistische vakbond ACOD Spoor een stakingsaanzegging heeft ingediend voor woensdag, donderdag en vrijdag. Daarmee krijgt de wilde staking die sinds vorige woensdag woedt, een meer structureel karakter. De spoorwerknemers, vooral aan Franstalige kant, protesteren tegen een vermindering van de kredietdagen. Vandaag/dinsdag kwam daar de actiedag van de openbare diensten bij, en ook woensdag zal het treinverkeer hoogstwaarschijnlijk verstoord zijn.
Volgens de NMBS is het onmogelijk de impact en de plaats van de stakingsacties woensdag te voorspellen. De spoorwegmaatschappij zegt alles in het werk te stellen om de hinder zo veel mogelijk te beperken en raadt reizigers aan zich voor vertrek goed te informeren via de NMBS-informatiekanalen: de website www.detrein.be, de Twitter- en Facebookaccounts, de NMBS-app en de aankondigingen in de stations.

De socialistische vakbond ACOD Spoor kondigde aan een stakingsaanzegging te hebben ingediend voor woensdag, donderdag en vrijdag. ACV-Transcom deed dat niet. Morgenochtend is er overleg gepland tussen directies en vakbonden bij het spoor.

bron: Belga